REIKI

Jag har flera gånger känt att jag ville gå Reiki, men då har det alltid kommit någon som sagt. ”Det behöver inte du göra” du kan ju det ändå eller ”Vad ska du med det till, healingen funkar ju så bra ändå…” Osv och jag har lyssnat, tyvärr.
Detta har dem inte sagt med illvilja, såklart, men jag har i alla fall fortsatt känna att det var det jag skulle göra.

Jag gick en kurs med steg 1 och 2 och det kändes så rätt. Sen blev det ART och det känns lika bra. Nu står Master framför mig och jag ser så fram emot den.

Ni vet då när det känns helt rätt, den känslan är härlig.

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle.

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar “må-bra-hormoner” i kroppen men också genom kroppens energisystem på samma sätt som exempelvis akupunktur. Reiki går ut på att smärtsamma minnen som lagrats i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröring så löser man upp spänningarna och personen som får Reiki kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe. Reiki är godkänt som friskvård av Skatteverket.

Läs gärna mer på Reikiförbundets hemsida