Hej Vackra du! Nu är det nytt år och nytt decennium!

Det vi är med om formar oss till dem vi är. Ibland kan vi inte släppa destruktiva tankar och tankemönster och då går man kvar på samma ställe och mår dåligt varje dag år ut och år in.

Just därför får man ibland göra avstamp ifrån ett stadium där man befinner sig. På samma sätt som när man byter jobb eller byter bostad. Då väljer man en annan väg till jobbet och på det nya jobbet så gör man sina arbetsuppgifter på ett annat sätt. När man flyttar så åker man en annan väg till sitt jobb och hem och det ser annorlunda ut där hemma.

På samma sätt menar jag att du kan göra med ditt tankemönster. Jag menar att du även kan göra det med ditt liv och på sättet som du ser på ditt liv.

Om du har flera år med värk bakom dig eller annan dålig känsla i kroppen som kanske sorg, besvikelse, övergivenhet, dålig självkänsla osv. Då kan man behöva göra avstamp och se livet på ett annat sätt framöver för att inte grotta in sig mer i sina problem. För annars kommer man liksom aldrig vidare.

Så nu när det är nytt år och nytt decennium så har vi alla möjligheten att göra det där avstampet och förändra vår känsla till oss själv och hur vi väljer att hantera våra tankar. Ibland kan det behövas ett avstamp och då tänker jag att det är bra att börja nu när det är nytt år.

Här är några enkla tips att börja med.

  • Ta en stund varje kväll och sätt dig ner för att fundera på det positiva som hänt under dagen. Försök att hitta godbitarna. När du sitter där så skriv ner det som var bra och positivt. Det kan vara allt möjligt som fick dig att le eller må bra. Ta gärna ett block, skriv datum och skriv ner hur lite eller hur mycket du vill.
  • Att affirmera är också mycket bra för oss. Att flera gånger varje dag tänka tex. ”Jag kommer få ett arbete som jag trivs fantastiskt bra med” eller ”Jag blir fri från min allergi snart”Han eller hon ( fyll i med rätt namn)  kommer höra av sig till mig” eller vad som helst som du önskar ska inträffa. Det bästa är att själv hitta den affirmation som passar dig. Välj då att aldrig använda negativa ord, ej heller något som skadar någon annan och ej heller ordet inte. Formulera bra meningar som du uttalar eller tänker på varje dag. Du ska se att under kommer ske 🙂
  • Ibland försvinner personer från ditt liv. Bli inte besviken då utan se det som en gåva. Dem behövs inte i ditt liv längre och du behövs inte i deras liv. Gå inte runt och känn besvikelse över att dem valde en väg utan dig för det är inte meningen att ni ska gå på samma väg. Så är det bara, det är ingens fel att det blir så. Det var bara olika stigar som ni valde och det är helt ok. Du ska se att det framöver kommer bli väldigt bra och faktiskt helt perfekt <3 Det jag skriver här ovanför gäller om någon medvetet valt att släppa dig. OM någon har gått bort så är det en annan sak. Det är viktigt att sörja. Sorgen är det bevis som är kvittot på kärleken vi känt till en nära vän, förälder, partner eller ett husdjur. Så sörj, det behövs göras ett tag men med tiden kommer du glädjas åt er tid tillsammans <3 Sorg kan vara väldigt svårt och det kan kännas som att det aldrig kommer gå över. Men med tiden gör det så.

Jag önskar dig all kärlek och omtanke på detta nya decennium och år

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.