Organic eller 100% naturliga? Verkligheten är inte alltid som den ser ut att vara…

Hälsa och välmående                Hälsa och välmående

Företag som marknadsför sina produkter med Organic eller 100% naturliga översvämmar marknaden.

Jag gillar tanken och vill också helst handla helt naturlig kosmetik. Men jag vet också att det inte går om man inte står i köket och gör produkterna själv samt applicerar dem direkt. Processen sätter igång så fort den kommer i kontakt med syre och du måste på något sätt konservera, vilket man givetvis kan göra på olika sätt.

Jag är absolut inte utbildad på ingredienser och hur dem reagerar tillsammans men gjorde ett litet test att undersöka lite mer när jag gick in och kollade ett företags ingredienslista. I Eu så måste man uppge ingrediensförteckning på det som säljs se på Kosmetikaförordningen Detta är verkligen mycket bra.

När man går in och tittar på produkter som marknadsförs organic och 100% naturligt och man tittar på deras innehållsförteckning så kan man ofta hitta syntetiska ingredienser…. Detta känns som vilseledande. Men man har möjlighet att kontrollera ingredienslistan på all kosmetik och livsmedel som säljs och bör göra det om man vill vara säker.

Jag har verkligen inte kollat alla märken och vill heller inte nämna något, men det finns flera företag som innehåller Aloe Vera som påstår att dem är eco och naturliga men som tex har sls i produkterna.

Jag har också ofta hört ” Det företagets produkter är inte lika rena som vårt” ”dem oljorna är inte så rena som våra” osv.

I går blev jag nyfiken när jag såg reklam inför en mässa av en person som gjorde reklam för sitt företag med en annan Organic hudvård som var 100% naturlig. Verkligheten är inte alltid som den ser ut att vara… kan jag säga.

Prova själv att kolla ingredienslistan, så får du se 🙂

Jag känner mig i alla fall mycket trygg med Oriflames hudvård. Den är säker och naturligt baserad. Den har funnits sedan 1967 och är Svensk. Den innehåller såklart konserveringsmedel och blandas med Naturliga ingredienser men vissa syntetiska produkter behövs också för att få en så bra hudvård som möjligt. Oriflame är framtagen av 100 tals forskare som verkligen har koll på vetenskap och hur ingredienserna fungerar tillsammans. Oriflame följer alla regler och rekommendationer som finns och ligger i framkant när det gäller att hitta nya hållbara lösningar. Oriflame jobbar tillsammans med naturen genom att ha återvinningsbara förpackningar, säkra ingredienser och produkter som inte testas på djur.

Naturliga ingredienser är bättre än syntetiska. 
Naturliga ingredienser är inte nödvändigtvis bättre än syntetiska, eller tvärtom. Vissa syntetiska ingredienser har testats och använts på ett säkert sätt i kosmetik i årtionden medan vissa naturliga ingredienser som används i överflöd kan orsaka utslag.” citat från www.oriflame.se

Jag har också hört flera personer som har sagt till mig att dem inte kan använda produkter med ”enbart” naturliga ingredienser. Dem har fått stora utslag och blivit svullna samt blivit riktigt dåliga i huden av igentäpta porer osv. Så det gäller verkligen att kolla vad för ingredienser en produkt innehåller innan man sätter den på sig.

Djuren

 

 

 

Please follow and like us:
error
Det här inlägget postades i Hudvård och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.