Det kan vara din mobil som ger dig dessa problem

 • Huvudvärk
 • Sömnsvårigheter, sömnrubbningar
 • Onormal trötthet, utmattning
 • Koncentrationsproblem, minnesstörningar, yrsel
 • Värk i hjärtat/tryck över bröstet, hjärtrusningar
 • Stresskänsla, ökad irritation, aggressivitet
 • Nedstämdhet, ångest
 • Tinnitus
 • Hudutslag

Det kan bero på strålningen från wifi, mobiltelefoner eller annan strålning.

Själv har jag inte lätt för att prata i mobil för länge. Det började för många år sedan när jag hade en trådlös hemmatelefon som jag köpt i USA. Den fungerade super och jag hade aldrig några problem. Den blev sliten och jag fick köpa en ny från Teliabutiken. Den kunde jag inte använda och jag fick gå tillbaka till trådbunden hemmatelefon med 5-10 meters sladd istället. Då försvann problemen med hemmatelefonen.

Men när det gällde mobiltelefonen så fortsatte problemen och jag pratade så lite jag kunde i min Nokiamobil. Det blev dock dax att byta telefon eftersom Nokian blev trög. Jag köpte en sony z600 som var så populär bland alla. När jag pratade i den mobilen så kände jag inget…. så märkligt tyckte jag…. Men då tänkte jag att jag kanske hade blivit av med min känslighet. Glad i hågen så gick jag några år senare för att byta mobil igen. Fick då en Sony Ericsson i 800 tror jag den hette och den mobilen kunde jag inte ens hålla i utan att känna av det. Den hade ett sar-värde på 1,2. Då var det inte något samtal på gång…. Den mobilen (likt den på bilden nedan till höger) försökte jag lämna tillbaka till 3 som jag köpt den ifrån.  Det fick jag inte utan jag fick ha mitt abonnemang, var svaret jag fick 🙁 Jag var jättebesviken och har därefter aldrig återvänt till 3 heller. Jag kommer inte återvända heller….. Det slutade med att jag sålde abonnemanget och telefonen till en väninna som väldigt gärna ville ha den. Jag förlorade en massa pengar, men tjänade på hälsan.

Sony

Sedan allt detta så har jag varit mer observant på SAR-värdet på mobilen som jag köper. Ett lågt Sar- värde ger mindre huvudvärk för min del.

Samsung är generellt lågt strålande och Iphone är ganska högt strålande. Sen finns det mobiler som är ännu högre i sar-värdet. Viktigt är dock att man själv känner hur det funkar för en själv.

 

 

samsungNu har jag en Samsung s3 och den har lågt sar-värde ( se bilden)  ca 0,3 och att jämföra med Iphone motsvarar ca 1,2 i sar-värde.

Wifi har jag sedan ett tag stängt av hemma. Det räcker att man får in alla grannars wifi strålning 🙁 Vi kör datorerna med sladd och sätter bara på wifi när mobilerna behöver uppdateras eller det behövs tillfälligt av någon anledning.

Jag tror vi utsätts av så mycket strålning ändå. Bara att genom att gå till IKEA och vissa andra butiker så utsätts vi av wifi, tåg, restauranger osv. Jag känner dock inte av det där, som tur är… Inte ännu, men jag undrar hur det kommer vara i framtiden. Kanske blir det en stuga i ensamheten på landet 🙂 Hade varit skönt faktiskt.

Har en väninna som drabbades av elallergi… inga roliga saker. Tänk dig sjäv att bo i en lägenhet där du inte kan använda den vanliga spisen och att du får ha stearinljus istället för lampor i taket… Tv kunde hon inte titta på och knappt tala i en vanlig telefon med sladd. Ingen rolig sak att handskas med. Hon kunde heller inte åka bil,tåg eller buss. I dag har det blivit aningen bättre sedan hon sanerat alla sina tänder på amalgam och fått behandling mot giftet som amalgamet gav henne. Så nu lever hon mycket bättre än då, men måste ändå avvara mycket som vi andra inte tänker på.

Så….. Var rädd om dig och känner du av mobilstrålningen så byt till en mindre stålande mobil. Byt också ut lysrör, dem strålar massor.

Här kan du läsa mer om olika sorters strålning: Strålskyddsstiftelsens hemsida , vanliga symptom

Här kan du finna sar-värdet på flera olika modeller: Mobilfakta

Du kan också se här: Blogg Gsmarena

Lycka till att hitta den vägen som passar dig <3

 

 

 

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det kan vara din mobil som ger dig dessa problem

 1. Anne Pounu skriver:

  Precis som jag upplever. Går bra med Samsung men klarar inte min mans iPhone. Inte heller att han har på Internet. Känns stickigt i huvudet eller bara allmän speciell olust känsla, tungt och jobbigt, i kroppen när Internet är på.
  Tänker på alla sjukskrivna med psykiska besvär. Jag tror många har med strålning att göra, för det är svårt att uttrycka hur det känns. Då tolkas det som psykiskt av läkare.

  • Marie Lind skriver:

   Ja, när man känner som vi då ska man lyssna på kroppen. Jag tror inte människor förstår hur farligt detta är för många av oss. Precis alla sjukskrivna och dem som går med migrän eller andra besvär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.