Varmt citronvatten är läkande

Citron

Ett bra och nyttigt hälsotips är att dricka varmt Citronvatten. Det är väldigt nyttigt och bra för mycket. Då menar jag givetvis ekologiska citroner som man gör citronvatten av genom att värma upp kallt vatten i en vattenkokare eller kastrull. Låt det svalna lite innan du tillsätter citronen som du har pressat eller tagit bort så här som bilden visar. Kan du förresten känna surheten i munnen när du läser detta? 🙂

C-vitamin bidrar till kollagen-bildningen i huden och kan på så sätt bidra till friskare, spänstigare och mindre rynkig hud. Varmt citronvatten stödjer också kroppens utrensningssystem vilket hjälper till att hålla huden frisk inifrån och ut. På så vis rensas slaggprodukter och fria radikaler ut och får din hy att glänsa.

Citroner har högt innehåll av pektin, som hjälper till att minska sockersuget.  Socker bryter ner proteinet i huden och på så vis får du fortare rynkor.

C-vitamin främjar sårläkning och har också också anti-inflammatoriska egenskaper. C-vitamin är ett viktigt näringsämne för att bekämpa fria radikaler i kroppen och vid återhämtning från stress, sjukdom och skador.

Marie lind

 

Please follow and like us:
error
Det här inlägget postades i Blandat, Hudvård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.