Njut av naturens goda och utan tillsatser!!

Grönkålskips

 

Grönkåls chips, så jättegoda!!

Köp färsk grönkål, givetvis kravodlad så du slipper få en massa besprutningsmedel i dig på kuppen.

Sätt på ugnen på ca 200 grader, har du varmluft så ta ca 175 grader istället.

Skölj och låt bladen torka. Skär bort mittskälken som du ser här på bilden. Den blir seg och stabbig att tugga på. När grönkålen är torkad så tar du rapsolja eller olivolja och ringlar på grönkålen som du har lagt i en bunke. Sen strör du på den kryddan du önskar, tex salt, vitlök eller chilli. Blanda så kryddor och olja kommer överallt.

Lägg ut dem på en plåt med smörpapper. Sen ska dem in i ugnen i ca 10 minuter beroende på hur tätt du ställer dem.
Supergoda blir dem  verkligen!!!

Fulla med antioxidanter och nyttigheter och helt utan tillsatser, som finns i vanliga potatischips som är köpta.

Men givetvis går detta att göra även med potatis. Sänk då graderna till 150 och låt dem stå längre och vänd på dem, så att båda sidorna blir hårda.  Ringla över olivolja även på dessa. Lägg dem på hushållspapper eller kaffefilter en stund för att få bort överflödig olja.

Potatis kan du ju också fritera såklart, men för att få ett nyttigare alternativ 😉

Njut av naturen!!

Hjärtats

Det här inlägget postades i Blandat, Wellness och Må bra och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *