Vad är det som händer?

Vi kan ju undra vad som händer med världen? Men behöver vi vara rädda?

Det har gått mindre än 2 veckor sedan jag skrev sist och nu har det dött 339 personer i Sverige i Corona. Det är helt galet… hur många det har dött i världen har jag ingen aning om. Men hur många dör varje år av influensan?

Jag har jobbat hela tiden och jobbar vidare enligt rekommendation. Självklart håller jag avstånd från alla andra jag möter och jag träffar mindre folk generellt. Men jag åker kollektivt. Det finns nästan inga människor som åker, jag är oftast 1 av 3 i tåget och kanske 1 av 10 på bussen under dem tiderna som jag åker. Det känns bra för då kan jag hålla gott avstånd.

Hade jag haft en elcykel så hade jag cyklat, men jag tycker det är för långt att cykla på vanlig cykel 4 mil varje dag + det jag ska ta mig under mitt arbetspass.

Men när jag pratar med mina vänner så är nästan alla samlade och dem tar det med lugn. Inte att någon på något sätt ignorerar denna pandemi, tvärtom. Alla är fullt medvetna om hur farlig den är på många håll. Personligen så tror jag vi måste vara sansade och logiska så långt det går. Att inte vara rädd är ett första steg. När vi blir rädda så blir vi sårbara, så det gäller att hålla sinnet lugnt och sansat.

Ta hand om dig i dessa tider. Jag hoppas du som läser slipper förlora någon när och kär.

Med kärlek, Marie

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.