Mig själv och jag – utan skuld

Ibland måste vi stanna upp utan att få dåligt samvete för att vi inte finns till 100% för vår omgivning. Det känner jag är viktigt för mig. Jag tycker att pressen att inte orka kommer från en själv i första hand, men kan lätt spädas på från andra. Speciellt om dem inte mår bra och behöver någon att luta sig på.

För mig är det viktigt att säga STOPP, men jag lyckas inte alltid klara mig utan skuld….. men min ambition är att välja mig själv först. Oavsett vad det kostar i relationsväg. Ungefär som när man får instruktion från flygpersonalen, hjälp dig själv först innan du kan hjälpa andra.

Jag stannade upp i våras då jag själv inte hade tagit itu med mitt eget i den grad som jag borde. Det gör att man inte orkar vara stöd för andra när man inte själv känner sig helt kry. Vi alla har ju vårt bagage…

I samband med att man stannar upp är det lätt att andra känner att det blir fel, men oavsett så finns det bara ett sätt att hjälpa andra….. Att vara hel själv först. För mig blev det för intensivt för att jag skulle orka hjälpa till ensam. Vissa saker kan gå hand i hand, men är det tuffa saker så funkar det inte för mig under för lång tid.

Att stoppa farten innebär inte att man vill ’skiljas åt’, utan att man måste slicka sina egna sår och bli hel igen innan man kan återuppta det man var i. Så är det för mig.

En relation, oavsett vem den är till, ska vara kravlös och utan skuld, i min värld…. Hur är det för dig?

Var rädd om dig, det finns bara en av dig <3

 

Please follow and like us:
error
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.