Glass du köper är ju inte glass…..

Har du sett på innehållsförteckningen????

Färgämnen, syntetisk arom och emulgeringsmedel, det är det som ersätter traditionella ingredienser i GB:s glassar……. Fy vad äckligt!!!

Källa: Metro

Dem vanliga ingredienserna  ( dem vi konsumenter tror) socker, äggula och grädde är det bara socker som finns i de många glassar i sommarens frysdiskar. Glassarna fulla av tillsatser som skummjölk, glukossirap, mjölkfett, stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel och många e-ämnen.

Ingvar Nilsson, redaktör på Äkta vara säger: ”– De byter ut nästan alla ingredienser mot olika substitut som kanske inte är lika roliga att äta egentligen”

Äkta vara är en sida att lita på, här kan du hitta dem. Jag stödjer dem med ett årligt bidrag, gör det du också så får vi en bättre och hälsosammare värld. För ju fler som får reda på vad tillverkarna stoppar i maten som vi ska äta ju bättre. Ju fler som vet och bojkottar det dåliga ju bättre blir det.

Nej, det gäller att laga maten från början, så även glass

Du kan ju laga vanlig glass med dem traditionella ingredienserna som ägg, mjölk och socker. Men här får du ett väldigt enkelt naturligt glassrecept, som är helt utan ägg, mjölk och socker. När du ser att du inte kommer hinna äta upp dina bananer utan att dem håller på och mogna så skiva ner dem och in med dem i frysen för att ta fram dem en dag du är sugen på naturlig glass 🙂

Frys bananer i ca 1 cm skivor. 
Ta fram dem och låt dem tina en liten stund. Lägg dem i mixern och häll på Ekologisk kakao, fryst eller färsk mango, färska eller frysta bär eller någon annan smaskig ingrediens du vill smaksätta den med. Mixa tills den är ”glasslik” och utan  klumpar.

Du kan också ta avokado och göra egen glass med. Det är väldigt gott!!!

Lycka till med glassarna i sommar och var rädd om dig, låt inte tillverkarna lura dig!

Please follow and like us:
error
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.